Kökstjänst/storkok
Idag blev det storkok i Slottet!
Under tiden som de stod i ugnen så blandade jag ihop till en Semlekladdkaka. Jag har valt att använda den sorts semlefyllning som butiker o bagerier använder. Det smakar mer semla än om man använder mandelmassa.

Plockade fram kalkon-och kycklingfärs, Ingelsta kalkon och Kronfågel. Brukar blanda när jag gör kålpudding och andra färsrätter.
Kålpuddingen görs efter klassiskt recept med kokt ris nerblandat i färsen. Vitkålen bryns i stekpannan med lite ljus sirap ringlad över.
Eftersom färsen är fettsnål och lätt blir torr så häller jag över lite kycklingbuljong.

Under tiden som de stod i ugnen så blandade jag ihop till en Semlekladdkaka. Jag har valt att använda den sorts semlefyllning som butiker o bagerier använder. Det smakar mer semla än om man använder mandelmassa.
3ägg
2,5 dl socker
125 gr marg
3 dl vetemjöl
1 paket semlefyllning eller 125 gr mandelmassa
Smält marg o låt det svalna. Vispa ägg och socker. Blanda i semlefyllningen/mandelmassan och margarinet.
Häll i en smord och bröad springform.
Grädda i 25 min i 175 grader.
Pudra kakan med florsocker och Servera med grädde.
