suddagummans.blogg.se

Kökstjänst/storkok

Publicerad 2016-03-06 15:39:53 i Allmänt,

Idag blev det storkok i Slottet!
Plockade fram kalkon-och kycklingfärs, Ingelsta kalkon och Kronfågel. Brukar blanda när jag gör kålpudding och andra färsrätter. 
Kålpuddingen görs efter klassiskt recept med kokt ris nerblandat i färsen. Vitkålen bryns i stekpannan med lite ljus sirap ringlad över. 
Eftersom färsen är fettsnål och lätt blir torr så häller jag över lite kycklingbuljong. 

Under tiden som de stod i ugnen så blandade jag ihop till en Semlekladdkaka. Jag har valt att använda den sorts semlefyllning som butiker o bagerier använder. Det smakar mer semla än om man använder mandelmassa. 
3ägg
2,5 dl socker
125 gr marg
3 dl vetemjöl
1 paket semlefyllning eller 125 gr mandelmassa 

Smält marg o låt det svalna. Vispa ägg och socker. Blanda i semlefyllningen/mandelmassan och margarinet.
Häll i en smord och bröad springform. 
Grädda i 25 min i 175 grader. 
Pudra kakan med florsocker och Servera med grädde. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela